Työnohjaus ja valmennus

Työnohjaus on yleensä vähintään puolen vuoden prosessi. Työnohjauksen keskeisintä antia on luoda tilaa työn ja työntekijän välille, mahdollistaa uudet näkökulmat ja mahdollistaa oppiminen työssä.

Valmennus on lyhyempi, muutaman tapaamiskerran prosessi. Valmentaja auttaa löytämään ja saavuttamaan tavoitteita. Prosessi auttaa löytämään ja hyödyntämään voimavaroja. Valmentaja sparraa silloin, kun polku tuntuu liian kiviselle.


Molempiin prosesseihin kuuluu työhön liittyvien kysymysten tarkastelua. Ohjaustapaamisissa voidaan keskittyä työn kehittämiseen, työn ilon vahvistamiseen ja työhyvinvoinnin tukemiseen. Ohjatussa työskentelyssä voidaan löytää ratkaisuja haastaviin tilanteisiin ja vapauttaa luovuutta jatkuvasta solmujen availusta varsinaiseen työn tekemiseen.

Toimin työnohjaajana ratkaisukeskeisesti, eli painopiste työskentelyssä on hyvän tulevaisuuden rakentamisessa. Mennyt kulkee mukanamme vuorovaikutukseen ja kohtaamisiimme, mutta syyllisten nimeämisen ja virheiden etsimisen sijaan kutsun asiakkaitani toiveikkuuteen, hyvä tulevaisuuden määrittelyyn ja arkisten, pienten tavoitteiden saavuttamiseen. Uskon myös, että ihmisyys sisältää paljon sellaista, jota on vaikea tai jopa mahdoton kuvata sanallisesti. Keskustelun tukena olenkin useiden asiakkaiden kanssa käyttänyt toiminnallisia menetelmiä sekä matalan kynnyksen luovia ja kehollisia harjoitteita.

Ohjaukset toteutetaan yksilöohjauksena tai pienissä ryhmissä. Ohjaustapaamiset on mahdollista toteuttaa livenä Keski-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Etelä-Pohjanmaalla. Etätyöskentely mahdollistaa ohjaukset kaikkialle. En osaa työskennellä ilman huumoria, huomioithan tämän harkitessasi yhteistyötä.

Ryhmäohjauksen sisältöjä voivat olla esimerkiksi työyhteisön perustehtävä, voimavarat, kohtaamiset työssä tai haastavat asiakastilanteet.

Yksilöohjauksen sisältöjä voivat olla esimerkiksi omat rajat ja voimavarat, ammatillinen identiteetti tai työelämän suunta. 

Hinnat:

  • yksilöohjaus alk. 100€ / 45min +alv (24%)
  • ryhmäohjaus alk. 200€ / 90min. +alv (24%)

Lisää tietoa työnohjauksesta ja työnohjaajista!