Iina Karjalainen

Olen Kerän yrittäjä, opettaja ja muusikko, opiskelen parhaillaan ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi. Yrittäjänä olen aivan untuvikko, mutta muuta työkokemusta olen kerännyt luokanopettajan, kanttorin, erityisopettajan, kuoronjohtajan ja yliopistonopettajan töissä. Nykyisessä työpaikassani Jyväskylän kaupungilla toimin luottamusmiehenä.

Työskentely erilaisissa työyhteisöissä on ollut tosi antoisaa. Mielestäni parhaita yhteisöjä ovat olleet ne, joissa työhön on suhtauduttu kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti, kuitenkin leppoisista hetkistä yhdessä nauttien. Erimielisyyksiäkin työelämään on mahtunut. Hyvin toimivissa työyhteisöissä niitä ei kuitenkaan ole pelätty tai vältelty, vaan konfliktit on rohkeasti nostettu esiin ja pyritty löytämään taas yhteinen suunta. 

Yrittäjänä minulle on ollut erityisen merkittävää se, että olen päässyt kehittämään erilaisten yhteisöjen toimintakulttuureja ja työskentelemään paremman työelämän rakentamiseksi. Yhdistyspohjalla toimivan kuoron kanssa kehitystyötä pystyi tekemään melko vapaasti oman näkemyksen ja yhteisten tarpeiden mukaan. Perusopetuksessa, seurakunnassa ja yliopistolla taas perinteet ja hallinnon rakenteet tuovat toimintakulttuuriin toisaalta jähmeyttä, mutta toisaalta ennakoitavuutta ja tasaisuutta. En koe, että joko vapaus tai jatkuvuus olisi parempaa tai huonompaa. Eri aloilla on erilaiset rajoitteet ja mahdollisuudet, ja oleellista pystyä tarkastelemaan työtä erilaisista näkökulmista, välillä suurennuslasin tarkkuudella ja välillä matkan päästä.

KOULUTUS

2021- Ratkaisukeskeinen työnohjaaja (STOry), Stepbystep-palvelut Tampere

2018 Koulutusjohtamisen perusopinnot, Koulutusjohtamisen instituutti/Jyväskylän yliopisto

2011 Musiikin aineenopettajakelpoisuus, Jyväskylän yliopisto

2010 Muusikko, Jyväskylän ammattiopisto (pääaine: laulu)

2006-2011 Kirkkomusiikin opintoja, Sibelius Akatemia, Kuopio (sisältää kuoronjohdon opinnot)

2008 Kasvatustieteiden maisteri, Jyväskylä yliopisto (erityisopettaja, luokanopettaja)

Iina Karjalainen - työnohjaaja, kouluttaja
Iina Karjalainen - työnohjaaja, kouluttaja